Haberler Tarım Makineleri Nelerdir?
Tarım Makineleri Nelerdir?

Tarım Makineleri Nelerdir?

Ülkemiz tarım ve tarım makineleri üretiminde konusunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Tarımın yapıldığı bölgeye, üretim yapılan alana, tarım üretiminde yapılacak işlemlere göre tarım makinalarında farklılık gösterir. Tarım sektöründe kullanılan tarım makineleri nelerdir? Sorusunu öğrenmek gerekmektedir.
Teknolojinin giderek gelişmesi ile tarım sektöründe de tarım makinelerin çeşitliliği de artış göstermektedir. Tarım aletleri ve ekipmanların gelişmiş teknoloji ile tarım sektöründe kolaylık sağlamaktadır. Kullanım amaçlarına göre tarım makineleri çeşitlilik göstermektedir. Tarımda yapılan çalışmaları oldukça kolay bir hal alması ile tarım üretiminde de artış sağlamaktadır. 

Tarım Makineleri Çeşitleri Nelerdir?

Tarım makineleri nelerdir? Ve kaç gruba ayrılır? Tarım alanında kullanılan makineler kullanım alanlarına göre iki gruba ayrılmaktadır. Bu grupta olanlar kuvvet makineleri ve iş makineleri olmak üzere ikiye ayrılır. 

  • Kuvvet Makineleri:
    Kimyasal veya doğal enerjileri mekanik enerjilere dönüşmesine yarayan makinelerdir. Bu kuvvet makineleri; traktörler, rüzgâr tribünleri, içten yanmalı motorlar gibi makineler bu gruba giren kuvvet makinelerdir.
  • İş Makineleri:
    İş makineleri, kuvvet makinelerinden aldığı enerjiyle çalışmasına yarayan makinelerdir. Bu iş makineleri ise biçerdöverler, pulluk, ilaçlama makinelerdir. Kuvvet makineleri ve iş makineleri dışında kalan gereçler ise tarım aletleridir.

Tarım Sektöründe En Çok Kullanılan Makineler Nelerdir? 

Tarım makineleri nelerdir? Sorusuna karşılık en çok kullanılan tarım makinelerini de neler olduğunu bilmek gerekir. Üretim yapılan bölgeye ve alınınca göre tarım makineleri çeşitlilik göstermektedir. Genellikle en çok kullanılan makineler arasında traktör, orak makinesi, balya makinesi, biçerdöver, çapa makinesi harman makinesi, pulluk, silaj makinesi, toprak frezesi  gibi sıklıkla kullanılan makinelerdir. 

  • Traktör: Tarımsal alanda en çok kullanılan makinelerdir. Traktörler pulluk ve gübreleme yapılabilmesi için traktörlerden yararlanılmaktadır. Yüklerin taşınmasında römorklu traktörlerden yararlanılmaktadır. Ayrıca traktörler tarlalarda, bahçelerde, bağlarda ve tarım aletlerine çekicilik yapan kara taşıtı olarak kullanılır.
  • Orak Makinesi: Tahılın kolay bir şekilde toplanmasını sağlayan makinelerdir.
  • Balya makinesi: Samanların bağlanmasını sağlayan makinelerdir.
  • Biçerdöver: Harman işleminin gerçekleştirilmesin de ve aynı zamanda tarımda üretilen ürünlerin topraktan hasat edilmesini sağlayan makinelerdir.

Firmamız firma makinesi imalatı yapmaktadır. Birçok tarım makinelerini görmek ve bilgi almak için firmamızdan hizmet alabilirsiniz. 

Diğer Blog Yazılarımız