Haberler Diskaro Nedir? Ne İşe Yarar?
Diskaro Nedir? Ne İşe Yarar?

Diskaro Nedir? Ne İşe Yarar?

Türkiye'de çiftçilerin tarım alanında toprak işleme sırasında en fazla kullandığı toprak işleme aletlerinden birisi diskarodur. Ekilen topraktan daha fazla verim alabilmek için  toprak işlenir ve ekime hazır hale getirilir. Bu aşamada toprak hazırlık işlerinde kolaylık sağlayan aletlerin başında ise diskaro gelir. Ekilecek olan toprağın havalandırılmasını sağlayan makineye ise diskaro denir. Diskaro makineleri çiftçilerimize zaman, emek ve verim kazandırmayı sağlar. 

Diskaro Ne İşe Yarar? 

Tarımda kullanılan diskaro aletinin diskleri ile kesme, ufalama, aktarma, karıştırma gibi görevleri yerine getirir. Diskaro, çok otlu ve ağır tarlalarda çok fazla fayda sağlamaktadır. Bu aletin diski kertikli kenar şeklinde olması ile anızlı tarlaların işlenmesi de çiftçiye büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Kullanıldığı  tarla ve bahçelerde sağlıklı tohum yatağı hazırlanması için gereken şartları sağlar. Toprağı karıştırır ve yabancı otları parçalara ayırır. Diskaro toprağı havalandırdığı için ekinlerin ihtiyacı olan havanın köklere ulaşmasını sağlar. Tarımda kullanılan  gübre çeşitlerinin daha iyi bir şekilde toprağa karışmasını ve fermente olmasına yardımcı olur.

Diskaro Çeşitleri Nelerdir? 

Tarımda kullanılan diskaro çeşitleri disk sayısına ve ağırlık ya da hafifliğine göre farklılık göstermektedir. Çiftçinin isteğine göre genel olarak diskarolar ise şu şekildedir; Hafif tip 20 diskli diskarolar, hafif tip 24 diskli diskarolar, hafif tip 28 diskli diskarolar, ağır tip 20 diskli diskarolar, ağır tip 24 diskli diskarolar, ağır tip 28 diskli diskarolar vardır ve ihtiyacına göre bunlardan birini satın alabilirsiniz.

Diskaro Tırmık Çeşitleri Nelerdir?

Diskaro tırmık çeşitleri ise 3 tanedir. Bunlar dişli tırmık, döner tırmık ve diskli tırmıktır. Toprak yüzeylerinin yırtılmasında ve kırılmasın da dişli tırmık kullanılır. Bu alet istenilen derinliklerde parçalama ve karıştırma işlemi yapmayı sağlar. Özellikle tarımda tohum yataklarının hazırlanması aşamasında bu tırmık türü kullanımı tercih edilmektedir. Kesekleri parçalamada ve tohum yatağını sıkılaştırmada döner tırmık  kullanılır. Döner tırmık 3 ile 5 cm derinlikte işlemler yapmayı sağlar. Kesekleri kırmak, anız bozmak içinde diskli tırmık kullanılır. Diskli tırmıklar yabani otların toplanmasına çok fayda sağlamaktadır. Tüm işlemler de  kolaylık sağladığı için sıklıkla tercih edilmektedir. Firmamız bu ve bunun gibi tarım makinelerinin imalatını yapıyor. Bu konuda bizden hizmet alabilirsiniz. 

Diğer Blog Yazılarımız