Haberler Makine İmalatı Nasıl Yapılır?
Makine İmalatı Nasıl Yapılır?

Makine İmalatı Nasıl Yapılır?

Makine imalatı nasıl yapılır? Makine üretimi ile ilgili firmalar genellikle tasarım aşamasında maliyeti uygun aynı zamanda da tedarik edilmesi kolay olmayan malzemeleri daha çok tercih etmektedirler. Makinelerde arıza oluşması durumunda üretim için çalışan makinede arızaların uzun süreli olmaması daha çok tercih edilir. Uzun süreli çıkan arızalarda üretimin aksamasına ve zarar edilmesine yol açmaktadır. Makina imalatı yapan Elmek Makina, tarım makinaları ve endüstriyel alanda makina imalatları yapmaktadır.

Diğer mekanik aksamlar göre sürekli çalışan motor, zincir, bant, yatak, rulman ve sürücü gibi aksamları arızalanması daha fazla olmaktadır. Aynı zamanda makine şase konstrüksiyonları tam olması gerekmektedir. Uzun ömürlü ve aynı zamanda sağlam bir makine şasesi için genellikle kaynaklı yöntem kullanılmaktadır. Makina imalatı yapılırken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir?

Makine Tasarımı Nasıl Yapılır?

Makina tasarımında ise makina imalatının tam tersi mühendislik kullanılması ile kolay sökülebilir şekilde yapılmaktadır. Mekanik aksamları ile otomasyonun tasarımı kolay müdahale edilebilen sade düzenleme yapılmaktadır. Makina ekipmanlarının arıza yapması imalat ve üretimde en büyük problemlerdendir. Çünkü bu arızaların oluşması ile üretimde ve imalatta zarara neden olmasıdır.

Çalışma ömrünün ve yıpranma olasılığının kısa olan parçaların dolayı mutlaka demonte şekilde hızlı müdahale yapılabilecek şekilde monte edilmesi gerekmektedir. Bunun için makine teslimatı yapılır iken çalışma sistemlerinin nasıl olacağı ile ilgili dosyaya bir de sarf malzemelerinin sipariş kodlarını aynı zamanda genel ölçülerinin nasıl olacağını o dosyaya konulmalıdır.

Makine İmalat Tasarımı

Herhangi bir arızaya karşı alınan tedbirlere bir tanesi de teslimat yapılırken özel Giyotin makasla yapılan bir siparişin hidrolik aksamlarının tüm açıklamasını aynı zamanda sipariş detayının hepsinin olması gerekmektedir. Satın alınma sırasında kolaylık sağlayan diğer bir detay ise herhangi bir şekilde hortum patlamaların karşı rekor ölçümlerinin belirtilmesi gerekmektedir. Kırılma ya da aşınmalara karşı en az bir adet yedekte bıçak bulunmalıdır.

Eğer yedek bıçak kullanıma geçtiyse firmadan yenisi alınmalıdır. Her zaman üretimin aksamaması için yedekte bıçak bulunması gerekmektedir. Makina tasarımı için deneyimli ve uzman olunması gereklidir. Ayrıca makina imalatı için de makinalar konusunda tecrübeli olmak gerekmektedir. Makina tasarımında ve imalatında alanında uzman kişiler ile çalışılmasının yanında üretimde kullanılan ekipmanların kaliteli ve güvenli olması gerekmektedir.

Diğer Blog Yazılarımız